Kamvast
Image default
Financieel

5 geldbewegingen om te verdienen wanneer u een verhoging krijgt

Als je het jaar begint met een hoger salaris, gefeliciteerd! Voordat u te laat in het jaar komt, is het slim om uzelf het hele jaar door voor te bereiden op een succesvolle financiële groei door een paar eenvoudige stappen te nemen. Hier zijn een paar ideeën over wat u kunt doen nadat u opslag op het werk heeft gekregen.

1. Evalueer uw financiën opnieuw

Met nieuwe inkomsten komen er verschuivingen in uw algehele financiële plaatje. Niet alleen uw bruto-inkomen verandert, maar ook uw nettoloon, beschikbaar budget en mogelijk uw belastingplicht.

Zodra u weet hoe of u tegen een hoger tarief wordt belast en wat uw verwachte netto-inkomen is is, bekijk uw permanente schuld en spaardoelen, ook als u gaat kiezen voor lenen zonder BKR. Bepaal vervolgens op welk financieel doel u uw loonsverhoging voor het jaar wilt richten. Dit kan betekenen dat u al uw extra inkomsten op één doel moet richten, of dat u een paar doelen tegelijk moet aanvallen.

2. Kijk opnieuw naar uw noodfonds

Een van uw grootste verdedigingen tegen schulden en stressvolle financiële situaties is planning. Als u uw spaardoel voor noodgevallen vorig jaar niet heeft bereikt, kunt u overwegen een deel van uw verhoging te gebruiken om deze spaarpot te versnellen. Let op voor BKR krediet, maar wat is BKR krediet? Lees er snel meer over.

Uw werkgever heeft mogelijk de mogelijkheid om een percentage of een bedrag in Euro’s van uw inkomsten op een speciale spaarrekening te storten. Als uw bedrijf uw salaris niet rechtstreeks op meer dan één depositorekening laat storten, kunt u automatische stortingen instellen via uw bank of kredietvereniging. Deze service is doorgaans gratis en kan u helpen om dichter bij uw spaardoel te komen, zonder dat u er elke maand over hoeft na te denken.

3. Verhoog uw pensioenbijdrage

Naast het voorbereiden van uw huidige zelf op succes met een spaarfonds, is het betalen van uw toekomstige zelf ook een belangrijke stap wanneer uw inkomsten groeien. Hoe meer geld u eerder opzij kunt zetten voor uw pensioen, hoe meer tijd uw pensioensparen voor u heeft. 

Als u nog geen pensioenrekening heeft, vraag dan uw HR-afdeling naar de pensioenuitkeringen van uw bedrijf. U wilt specifiek weten of u in aanmerking komt voor inschrijving, de soorten pensioenfondsen die beschikbaar zijn en of het bedrijf overeenkomt met de werknemersbijdragen.

Als uw bedrijf matching aanbiedt — het draagt bijvoorbeeld tot 5% bij aan uw pensioenfonds — wilt u misschien uw bijdragen aanpassen om ten minste aan het minimum van 5% te voldoen. Zo laat je geen gratis geld op tafel liggen.

 

https://www.leningenhypotheek.com/