Kamvast
Image default
Financieel

Is ethereum beter dan bitcoins?

Als u op de markt bent voor een nieuwe digitale valuta, zoals degenen die worden aangeboden door zowel ethereum als bitcoins, dan moet je het jezelf afvragen, is ether beter dan bitcoins? En het antwoord op die vraag hangt af van een paar factoren. Een van die factoren is als u de verschillen tussen deze twee valuta’s begrijpt en als u de verschillen tussen de twee soorten valuta’s begrijpt. Immers, het is gemakkelijk om de twee te vergelijken en conclusies te trekken over hun relatieve verdiensten op basis van een paar feiten. Hier zijn enkele van die feiten.

 

Het eerste wat je moet begrijpen is dat er momenteel een aantal digitale valuta’s zijn, waaronder dergelijke opvallende valuta’s als Litecoin, NameCoin en zelfs Dash. Er zijn echter slechts twee (2) feitelijke bestaande absolute valuta – de Amerikaanse dollar en de euro – en talrijke vergelijkbare virtuele valuta, waaronder de Australische dollar, de Canadese dollar, Zwitserse Frank, Japanse Yen en dergelijke. Daarentegen zijn er slechts een handvol (pennium) van daadwerkelijke concrete geldmunten.

Daarom zijn er vier grote valuta-families en een groot aantal (potentieel miljoenen) virtuele valuta-gezinnen.

 

Het tweede dat u moet begrijpen, is dat niet alle digitale valuta gelijk is gemaakt. Bitcoins is hier een geweldig voorbeeld van. Het is momenteel veruit de grootste en meest liquide digitale valuta, maar het werd niet oorspronkelijk ontwikkeld als een haalbare valuta en werd eerder gecreëerd als een experimentele technologie voor computerprogrammering. Terwijl bitcoins zeker een grote technologische prestatie was, werd het niet gebouwd op iets beton of ware-tot-leven. Daarom, terwijl veel mensen bitcoins zien als de technologie die het huidige financiële landschap begon, wonen we nu, de waarheid is dat het slechts een heel eenvoudige technologische innovatie was.

 

Aan de andere kant is ether anders. Terwijl bitcoins en ether hun overeenkomsten hebben, verschillen ze ook in fundamentele waarden. Ether is bijvoorbeeld de meest ruilde digitale valuta ter wereld.

Ook, terwijl bitcoins voornamelijk werd gecreëerd als een computerprogrammeergereedschap, is ether ontworpen als een haag tegen valuta speculaties.

 

Wanneer u hoeft te evalueren dat digitale valuta’s beter zijn dan de anderen, moet u het eerst vragen welke van hen reëeler is – dat wil zeggen, meer zoals het moet worden vergeleken met fysiek geld. Goud is bijvoorbeeld een goed voorbeeld van iets dat erg waardevol is, maar relatief absurd. De waarde ervan is volledig gebaseerd op geloof. Het is te moeilijk om te definiëren, laat staan meten, de waarde ervan met elke praktische benchmark.

 

Met betrekking tot hoe te evalueren of ether beter is dan bitcoins, is het antwoord eenvoudig, ja. Als u iemand bent die digitale valuta wil gebruiken om af te dekken tegen valutaspeculaties en marktschommelingen, dan moet u zeker investeren in ether. Voor zover het de moeite waard is in vergelijking met andere soorten valuta, is er geen vergelijking. Terwijl bitcoins en goud zowel goede voorbeelden zijn van tastbare activa die de moeite waard zijn om in te investeren, is er gewoon geen vergelijking tussen de twee.

Krijg meer informatie hier Bitcoin Meester