Kamvast
Image default
Financieel

Gelooft u een van deze 4 mythes over persoonlijke leningen?

Sommige mythen gaan een eigen leven leiden. Hier zijn vier mythes over persoonlijke leningen die gewoon niet waar zijn.

Zijn er reparaties in uw huis die moeten worden uitgevoerd? Jeuk om een kamer te verbouwen? Of bent u op zoek naar een persoonlijke lening waarmee u hoogrentende schulden kunt consolideren? Wat uw reden ook is om persoonlijke leningen af te sluiten, ze kunnen een geweldige bron voor geld zijn. Het probleem met persoonlijke leningen is het aantal mythes dat leners kan afschrikken. Hier zijn vier van de grootste verhalen, gevolgd door de waarheid.

1. Persoonlijke leningen zijn altijd duur

Een van de meest voorkomende mythes is dat persoonlijke leningen altijd een dure manier zijn om geld te lenen. Omdat u een persoonlijke lening kunt aanvragen via uw lokale bank, kredietvereniging of online geldschieter, is de concurrentie voor uw bedrijf hevig. Dat betekent dat de meeste kredietverstrekkers u willen verleiden om te lenen met hun rentepercentage en leenvoorwaarden.

Tegenwoordig is de beste rente voor persoonlijke leningen rond de 2,5% voor de meest gekwalificeerde kredietnemers. Als u een goede kredietscore en voldoende inkomen heeft om de maandelijkse betaling te dekken, kunt u een persoonlijke lening afsluiten voor veel minder rente dan u zou betalen voor een autolening – en zeker minder dan u op een creditcard betaalt.

2. Een persoonlijke lening krijgen is ingewikkeld

Het aanvraagproces voor een persoonlijke lening is verrassend eenvoudig. Dit zijn de stappen:

  • Aanvragen bij verschillende kredietverstrekkers. Zorg ervoor dat de eerste kredietcontrole die ze uitvoeren “zacht” is (de meeste zijn). Een zachte kredietcontrole betekent dat er geen invloed is op uw kredietscore. Als uw kredietcontrole bevredigend is, zal de kredietverstrekker u uw rentepercentage en termijnopties laten weten.

  • Vergelijk kredietverstrekkers. Na het vergelijken van rentetarieven, afsluitingskosten en eventuele andere kosten, besluit u of u verder wilt gaan met een van de leningen. Het is pas op dat moment dat de geldschieter een “harde” kredietcontrole uitvoert om te controleren of uw informatie nog steeds correct is. Deze kredietcontrole zal uw kredietscore enigszins beïnvloeden, maar uw score zal waarschijnlijk herstellen nadat verschillende tijdige betalingen aan de kredietbureaus zijn gemeld.

  • Geef aanvullende informatie die door de kredietverstrekker wordt gevraagd. Dit kan van alles zijn — zoals informatie over andere onderhandse leningen, bewijs van inkomen en een rekeningnummer waarop u het geleende geld wilt laten storten.

  • Ga lekker zitten en wacht. Geef de geldschieter de tijd om uw lening te verwerken en geld op uw bankrekening te storten. Het tijdsbestek varieert doorgaans van één werkdag tot twee weken (bekijk het hier https://geld-lenen-zonder-bkr.com/ per verstrekker). Als u snel geld nodig heeft, vraag dan naar de tijdlijn voordat u beslist welke kredietverstrekker het beste bij u past. 

3. Alleen leners met een uitstekende kredietbehoefte zijn van toepassing

Een van de andere mythes over persoonlijke leningen die als zeepokken aan een scheepsromp lijkt te hangen, is dat alleen degenen met een uitstekende kredietbehoefte van toepassing zijn. De harde waarheid is dit: iedereen met een goede kredietscore krijgt een betere rente aangeboden dan iemand met een lage kredietscore. Maar dat betekent niet dat een slecht krediet u ervan weerhoudt om in aanmerking te komen. Er zijn verschillende grote kredietverstrekkers voor persoonlijke leningen voor mensen met een slechte kredietwaardigheid.

Als u een lage kredietscore heeft, kunt u erop rekenen dat u een hogere rente en kosten betaalt dan iemand met een uitstekende kredietwaardigheid. Maar dat betekent niet dat een persoonlijke lening niet geschikt voor u is. We leggen hier https://bkrminilening.nl/ uit hoe de kredietscore beter kan worden en natuurlijk waarom je alsnog kan lenen.

Stel dat u een autolening en creditcardschuld heeft met hoge rentetarieven. Het kan geen kwaad om een lening aan te vragen. Als u bent goedgekeurd voor een lager tarief dan u momenteel betaalt voor die andere schulden, kunt u de bestaande schuld consolideren in een persoonlijke lening met een lagere rente.

Zelfs als u een afwijzing van een lening krijgt, is het niet het einde van de weg. Als uw aanvraag voor een ongedekte lening was, overweeg dan om een beveiligde lening aan te vragen. Een beveiligde lening houdt in dat u iets van waarde (zoals onroerend goed of een beleggingsrekening) als onderpand plaatst. Zolang de geldschieter vertrouwen heeft in uw vermogen om terug te betalen, zullen ze uw leningaanvraag waarschijnlijk heroverwegen.

Houd er rekening mee dat de geldschieter het onderpand in bezit kan nemen, het kan verkopen en zijn verliezen kan terugverdienen als u betalingen mislopen. Ga geen beveiligde lening aan tenzij u er zeker van bent dat u elke betaling kunt doen zoals overeengekomen.

4. U kunt slechts één persoonlijke lening tegelijk hebben

Zolang u het inkomen heeft om meer dan één persoonlijke lening terug te betalen, is er geen reden waarom u geen andere lening kunt afsluiten. Stel dat je een paar jaar geleden hebt besloten om je keuken te verbouwen. U overwoog een home equity lening of home equity line of credit (HELOC), maar omdat u een goed krediet heeft, kreeg u een ongedekte lening voor ongeveer dezelfde rente.

U heeft elke betaling op tijd gedaan , maar nu zit je in een augurk. Je bent op weg naar huis van een familie-uitstapje naar de Grand Canyon wanneer je SUV kapot gaat — en je bent geschokt door hoeveel het gaat kosten om de transmissie te vervangen.

Dit is wanneer je belt uw oorspronkelijke geldschieter en vraag een andere lening aan om autoreparaties uit te voeren. Zolang uw terugbetalingscapaciteit hetzelfde is als toen u uw laatste lening afsloot en uw kredietscore nog steeds hoog is, is er niets dat u ervan weerhoudt om meer dan één ongedekte persoonlijke lening aan te gaan.

Mythes over persoonlijke leningen — zoals alle sterke verhalen — gaan een eigen leven leiden. De volgende keer dat u een persoonlijke lening overweegt, weet u wat u moet geloven.

 

https://geld-lenen-zonder-bkr.com/lening/64000-euro-lenen-zonder-gedoe/